2023-2024 Εισαγωγικό σεμινάριο στην ψυχαναλυτική σκέψη και πράξη

Εισαγωγικό σεμινάριο στην ψυχαναλυτική σκέψη και πράξη:

Ζητήματα ψυχοπαθολογίας

 

Η Βορειοελλαδική Ψυχαναλυτική Εταιρεία βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διοργάνωση του δεύτερου κύκλου συναντήσεων, που γίνεται στο πλαίσιο του Εισαγωγικού Σεμιναρίου στην Ψυχαναλυτική Σκέψη και πράξη για το ακαδημαϊκό έτος 2023 - 2024. Αποτελεί συνέχεια του πρώτου κύκλου συναντήσεων, αλλά μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτό και άτομα που δεν έχουν παρακολουθήσει τον πρώτο κύκλο.

Το εκπαιδευτικό αυτό σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας και έχει στόχο να εισαγάγει τους συμμετέχοντες στην ψυχαναλυτική θεωρία και εφαρμογή, ώστε να εμπλουτίσουν την ήδη υπάρχουσα κλινική τους δουλειά με την ψυχαναλυτική οπτική και να τους φέρει σε επαφή με τις ψυχαναλυτικές προσεγγίσεις σε ζητήματα ψυχοπαθολογίας.

Κεντρικός άξονας του σεμιναρίου είναι οι συνήθεις μορφές ψυχοπαθολογίας και οργάνωσης της προσωπικότητας  που συναντώνται στην κλινική δουλειά και ζητήματα που εγείρονται στην κατανόηση και στην αντιμετώπισή τους. Κάθε συνάντηση περιλαμβάνει δίωρη συζήτηση και δίωρη κλινική εποπτεία. Ειδικότερα, οι θεωρητικές συζητήσεις αφορούν θέματα όπως είναι τα συμπτώματα άγχους, η κατάθλιψη,  η καταναγκαστική συμπτωματολογία, το ψυχικό τραύμα, η μεταιχμιακή και η ναρκισσιστική δομή της προσωπικότητας, τα ψυχοσωματικά φαινόμενα και η ψύχωση. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν αντίστοιχα ζητήματα που συναντούν στην κλινική δουλειά τους στο πλαίσιο της ομαδικής εποπτείας.

Το σεμινάριο αποτελείται από δέκα συναντήσεις και διάρκεια ενός ακαδημαϊκού έτους. Διεξάγεται ημέρα Σάββατο και ώρα 10:00 – 13:30 στα γραφεία της Β.Ψ.Ε., Βαλαωρίτου και Βηλαρά 7, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές ηλεκτρονικά μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνει επιλογή, θα ληφθεί υπόψη η κλινική και η ψυχοθεραπευτική εμπειρία των υποψηφίων. Σημειώνεται ότι μέρος της βιβλιογραφίας θα είναι στην ελληνική γλώσσα και μέρος στην αγγλική γλώσσα.

Το κόστος του σεμιναρίου είναι 300 €. Υπάρχει δυνατότητα καταβολής δύο δόσεων: η πρώτη δόση (150€) στην εγγραφή και η δεύτερη (150€) μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον κ. Παχούμη Γιώργο στο τηλέφωνο 6974761739 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση  clinicalseminar@nhpsych.gr